Яременко: Банківська система України - "рахітик на тонких ніжках" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яременко: Банківська система України - "рахітик на тонких ніжках"

Казна та Політика
573
Банківська система України потребує вдосконалення законодавства. Про це телеканалу UBC розповів екс заступник голови НБУ Сергій Яременко, відповідаючи на питання глядача, як перевести грошові кошти з-за кордону в Україну.
"Питання переказу грошових коштів вимагає уточнень: звідки вони у вас? Адже в країні все валютне регулювання побудовано таким чином, що нема "клапана"- сюди впускаються всі гроші, а виходять тільки кошти, призначені для накопичення. Це робиться, щоб не було відтоків, тому що банківська система в нас - як "рахітик на тонких ніжках" - в цілому її активи менші за четвертий банк в Польщі, наприклад", - зазначив Яременко.
За його словами, існує ланцюжок дій, що передують переказу грошей в Україну на законних підставах. Однак, сама система не налагоджена і має потребу в правовому регулюванні.
"Я можу довго продовжувати ланцюжок питань, необхідних для цієї операції. Однак, вихід - написати в НБУ запит з цього приводу. Оскільки у нас немає закону про легалізацію доходів, то в даному випадку буде ухвалено якесь конкретне рішення. Але це питання потребує рішень у рамках законодавства", - резюмував Яременко.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас