У Британії пішла з молотка вставна щелепа Вінстона Черчілля — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Британії пішла з молотка вставна щелепа Вінстона Черчілля

167
Зубний протез, що належав прем'єр-міністру Великобританії Вінстону Черчіллю проданий на аукціоні, що відбувся в Лондоні 19 січня, за 19,2 тисячі фунтів стерлінгів (близько 23 тисяч євро), повідомляється на сайті аукціонного дому Bonhams.
У Черчілля, розповіли представники аукціонного будинку в інтерв'ю агентству AFP, з раннього дитинства були проблеми з зубами, і пов'язані з цим деякі дефекти дикції. Виставлений на торги зубний протез, частково зроблений із золота, був розроблений стоматологами Черчілля таким чином, щоб частково компенсувати властиву знаменитому політику шепелявість. За словами експертів Bonhams, "найзнаменитіші промови Черчілля був вимовлені з цим протезом".
У липні 2010 року інший зубний протез Вінстона Черчілля був проданий на аукціоні, проведеному в графстві Норфолк будинком Keys Saleroom, за 15,2 тисячі фунтів стерлінгів.
Черчілль, який очолював британський уряд у 1940-45, а потім 1951-55 роках, так високо цінував стоматологів, які працювали з ним, що домігся зведення одного з них - Уілфреда Фіша - у лицарське звання. Саме Фіш розробив протез, проданий на аукціоні Bonhams.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас