НБУ приступив до оприлюднення інформації про свою діяльність у вигляді відеороликів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ приступив до оприлюднення інформації про свою діяльність у вигляді відеороликів

Казна та Політика
345
Національний банк України (НБУ) вперше за свою історію приступив до оприлюднення інформації про діяльність центрального банку у вигляді відеороликів.
Перші два сюжети (близько однієї хвилини кожен) з'явилися на веб-сайті Нацбанку в четвер, 20 січня.
Відео підготовлено за підсумками наради у глави НБУ щодо результатів засідань управляючої ради Комітету з економічних реформ при президенті України, яке відбулося 14 січня, а також результатів зустрічі керівництва Нацбанку з топ-менеджерами комерційних банків 12 січня.
Відповідно до відеороликів, 14 січня голова НБУ Сергій Арбузов доручив своєму першому заступнику Юрію Колобову терміново підготувати матеріали щодо проблемних питань розвитку банківської системи.
Заступнику голови Нацбанку Ігорю Соркіну доручено підготувати звіт про стан, проблеми і перспективи розвитку банківської системи України в 2011 році, а також про розробку стратегії розвитку державних банків та оцінки рівня тінізації капіталів поза банківською системою.
Згідно з відеосюжетом про зустріч з банкірами 12 січня, обговорювалося питання про прийняття законопроекту щодо регулювання діяльності банків.
Як зазначив Колобов, прийняття цього законодавчого акта забезпечить створення належних умов для виконання Нацбанком однієї з основних функцій - забезпечення безпеки та фінансової стабільності банківської системи.
"Представники банків України в цілому позитивно сприйняли зазначений законопроект та висловили зауваження та пропозиції... Всі учасники наради відзначили важливість зустрічей у такому форматі і домовилися проводити їх регулярно для вироблення послідовної та узгодженої консолідованої позиції", - вказано в повідомленні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас