Держборг Японії досяг критичного розміру — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держборг Японії досяг критичного розміру

Казна та Політика
286
Японія досягла такої критичної позначки, за якою вона ризикує втратити інвесторську довіру, якщо не зможе ухвалити програму скорочення гігантського державного боргу, заявив новий міністр економіки і бюджетної політики країни Каору Йосано.
"Ми можемо, як у страшному сні, одного разу зіткнутися з підвищенням довгострокових ставок, - наводить газета Financial Times слова чиновника. - Отже нам треба бути дуже обережними, щоб не втратити довіри до нашої економіки і нашого уряду".
Прем'єр-міністр Японії Наото Канн запросив давнього опозиціонера Йосано до уряду минулого тижня, щоб той допоміг в укладанні міжпартійної угоди щодо бюджетної реформи.
Наразі уряд Японії готує всеосяжну реформу державної бюджетної політики, яка зокрема передбачає введення 5%-ого податку на споживання.
Побоювання щодо розмірів держборгу Японії та її хронічного бюджетного дефіциту стають все більш явними в умовах боргових проблем Європи. Хоча наразі в Японії не виникає проблем з рефінансуванням своєї заборгованості і покриттям поточного дефіциту при прибутковості 10-річних держоблігацій на рівні менше 1,25%, К. Йосано попереджає, що така милостива ситуація не може зберігатися вічно.
"Умови, в яких існує Японія, можуть змінитися відразу", - заявив міністр.
У 2012 фінансовому році Японії, імовірно, доведеться покривати бюджетний дефіцит за рахунок залучення коштів на ринках державних боргових зобов'язань третій рік поспіль. Розмір держборгу Японії незабаром може перевищити позначку в 200% ВВП.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас