Fitch: Прогнози з більшості рейтингів на кредитних ринках в 2011 році стабілізуються — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch: Прогнози з більшості рейтингів на кредитних ринках в 2011 році стабілізуються

Казна та Політика
246
Міжнародне рейтингове агентство Fitch очікує на те, що макрофактори продовжать грати провідну роль на кредитних ринках, говориться в звіті Fitch з новим глобальним прогнозом з кредитоспроможності.
"Подальша загальна стабілізація прогнозів відображає поліпшення показників кредитоспроможності, а також вже проведені пониження рейтингів, услід за якими в багатьох випадках відбулася стабілізація рейтингів на більш низьких рівнях", - вважає керівний директор аналітичної групи Fitch з досліджень кредитних ринків Моніка Інсол.
Прогнози з рейтингів корпорацій та фінансових організацій все більше стабілізуються, говориться у звіті. Водночас у невеликій кількості сегментів ринку ситуація залишається непростою. Так, у сегменті структурованого фінансування прогноз з рейтингів паперів, забезпечених житловою іпотекою в США, є негативним через зниження цін на житло, великий обсяг пропозиції та подовження строків вирішення проблем з кредитами. Fitch очікує істотного зниження масштабу і серйозності негативних рейтингових дій в 2011 році щодо рівнів попередніх років.
Суверенні емітенти країн з розвиненою економікою, особливо в "периферійних" економіках єврозони, стикаються з великими потребами у бюджетному фінансуванні на тлі нестабільних і волатильних ринків капіталу. Багато субнаціональні утворення в Європі та США також мають такі проблеми. Прогноз з рейтингів цих емітентів в деяких сегментах є негативним.
"Відновлення світової економіки продовжує залежати від збереження динаміки на ринках, що розвиваються і проведення стимулюючої політики, особливо з боку центральних банків", - відзначає керівний директор аналітичної групи Fitch з суверенних емітентів Девід Райлі.
У США були початі рішучі заходи, щоб сприяти росту, найпомітнішими з яких є подовження податкових пільг і проведення другого раунду кількісного ослаблення (QE2). Фінансові ринки з ентузіазмом відреагували на ці заходи. Водночас існує ризик, що другий раунд кількісного ослаблення може підірвати довіру до долара США і підвищити інфляційні очікування.
Крім того, в поєднанні з дуже низькими відсотковими ставками, другий раунд кількісного ослаблення може призвести до того, що націлені на прибутковість капітал та фінансові потоки позначаться на економічній і фінансовій стабільності ринків, що розвиваються, де спостерігається більш сильне зростання.
В єврозоні заходи підтримки є істотним, хоча час від часу на них позначалися непослідовні заяви з боку політиків регіону. Довіра до стабільності державних фінансів, банківської ліквідності та якості активів буде залишатися нестійкою, і кредитоспроможність суверенних емітентів продовжить залишатися під тиском.
Ймовірно, будуть мати місце подальші приклади дуже високої ринкової волатильності й ризик того, що більша кількість держав єврозони буде змушене звертатися за фінансовою підтримкою до ЄС і МВФ. Fitch вважає, що хоча єврозоні буде нелегко вийти із ситуації, розколу в результаті системних суверенних боргових дефолтів або перетворення в повноцінний фіскальний союз не відбудеться.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас