Розпочато процедуру банкрутства Будуправління ЧФ РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Розпочато процедуру банкрутства Будуправління ЧФ РФ

Казна та Політика
250
Розпочато процедуру банкрутства Будівельного управління Чорноморського флоту РФ і ВАТ "Лазаревське адміралтейство", яке також має російську юрисдикцію, які заборгували Пенсійному фонду України в місті Севастополі понад 12 млн. грн.
Про це в прямому ефірі Севастопольської регіональної державної ТРК заявив керівник Головного управління ПФУ в Севастополі Юрій Кульков.
"Протягом двох останніх років було зроблено багато зусиль, щоб не доводити ці підприємства (БУ ЧФ РФ і ВАТ "Лазаревське адміралтейство", - ред.) до банкрутства. Сьогодні там працюють люди: одні залежать від зарплати, інші - пенсіонери - розраховують на перерахунок пенсій. Але такі перерахунки можна зробити лише в тому випадку, якщо будуть у повному обсязі сплачені страхові внески в пенсійний фонд. Врешті-решт, було прийнято рішення розпочати процедуру банкрутства цих підприємств", - сказав Ю.Кульков.
Він нагадав, що БУ ЧФ заборгувало фонду 12 млн. грн. - половину "пенсійної" заборгованості по місту серед підприємств і організацій.
"Це суттєві гроші для Пенсійного фонду - половина всієї заборгованості перед фондом, яку мають підприємства Севастополя. Тому в результаті процедури банкрутства, звичайно, ми розраховуємо отримати кошти і від Будівельного управління ЧФ РФ, і від ВАТ "Лазаревське адміралтейство", - заявив керівник ГУ ПФУ в місті Севастополі.
"Це потрібно не лише для поповнення бюджету Пенсійного фонду, але і - найголовніше - для того, щоб ті пенсіонери та наймані працівники, які працювали на цих підприємствах, змогли ці періоди врахувати в пенсійний стаж, врахувати в страховий стаж. І тоді вони можуть розраховувати на перерахунок пенсій ", - додав Ю.Кульков.
При цьому він підкреслив, що і Будівельне управління ЧФ РФ, і ВАТ "Лазаревське адміралтейство" в 2010 році "значно збільшили свої борги", в результаті чого в грудні минулого року Господарським судом Севастополя було прийнято рішення про початок процедури санації оголошеного банкрутом флотського підприємства.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас