Швейцарія заморозить активи президента Тунісу, що втік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Швейцарія заморозить активи президента Тунісу, що втік

Казна та Політика
286
Влада Швейцарії має намір заморозити всі активи вигнаного президента Тунісу Зін аль-Абідін Бен Алі.
Про це заявила міністр закордонних справ Швейцарії Мішлін Кальмі-Рей на прес-конференції в середу, повідомляє Інтерфакс-Україна.
"На нараді в середу уряд ухвалив рішення заморозити всі наявні в Швейцарії активи екс-президента Тунісу і його оточення, рішення набуває чинності негайно", - заявила Кальмі-Рей.
Таке ж рішення прийнято щодо активів виконуючого обов'язки президента Кот-д'Івуара Лорана Гбагбо, зазначають швейцарські ЗМІ.
У повідомленнях не уточнюється, наскільки великими є активи колишнього президента Тунісу в Швейцарії.
Тим часом, судова влада Тунісу в середу почала розслідування про "незаконно придбане майно" і "незаконні зарубіжні фінансові вкладення" відносно поваленого президента Тунісу аль-Абідін Бен Алі і членів його сім'ї, повідомляє британська телерадіокорпорація Бі-бі-сі.
Нагадаємо, в понеділок у Тунісі був затверджений склад уряду національної єдності, керівники МВС і МЗС зберегли свої пости.
Новостворений уряд Тунісу заснував комісії з політичних реформ і з розслідування корупційних справ.
Президент Тунісу Зін аль-Абідін Бен Алі в п'ятницю покинув країну, оголосили після в Саудівській Аравії. Перед цим Бен Алі ухвалив рішення про відставку уряду і проведення дострокових парламентських виборів. На всій території Тунісу було введено надзвичайний стан.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас