Президент Польщі: Доповідь МАК є за що критикувати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент Польщі: Доповідь МАК є за що критикувати

183
Доповідь Міждержавного авіаційного комітету (МАК) з авіакатастрофи польського борту № 1 під Смоленськом справедливо був критикована.
"Є за що критикувати доповідь МАК зі смоленської катастрофи", - сказав президент Польщі Броніслав Коморовський.
За його словами, критикувати доповідь можна за "односторонність" і "відсутність відповідей" на складні питання. Як зазначив президент, необхідно з'ясувати причини трагедії, щоб уникнути подібних катастроф у майбутньому, передає РІА Новини.
"Не слід шукати винуватців катастрофи, необхідна колективна мудра робота", - додав він.
Як повідомлялося раніше, Варшава оскаржила висновки МАК про причини катастрофи. Польська комісія з розслідування авіакатастрофи під Смоленськом заявила, що російські авіадиспетчери знаходилися під тиском і не поінформували екіпаж польського Ту-154 про відхід з курсу.
На спеціальній прес-конференції заступник керівника комісії Мирослав Гроховський звинуватив російських диспетчерів в тому, що вони, зокрема, не повідомили екіпаж про те, що Ту-154 знаходився при посадці нижче за курс, а раніше не повідомили про погані погодні умови і запасні аеродроми. При цьому комісія не уточнює, ким на російських диспетчерів чинився тиск.
У відповідь на це МАК на своєму сайті опублікував повну транскрипцію записів переговорів російських диспетчерів з екіпажем президентського польського літака, що розбився 10 квітня 2010 року, і розмов між собою.
Польський Ту-154 розбився 10 квітня 2010 року за заході на посадку на аеродром "Смоленськ-Північний". Загинули 96 чоловік: 88 пасажирів і вісім членів екіпажу, в тому числі президент Польщі Лех Качинський, його дружина і частина керівництва країни.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас