У Криму теж хочуть брати податок з туристів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Криму теж хочуть брати податок з туристів

Казна та Політика
1581
Міністерство курортів і туризму Криму звернулося до міських, селищних та сільських рад регіону з пропозицією ввести туристичний збір у розмірі 1% від вартості тимчасового проживання.
За попередніми розрахунками Мінкурортів, в результаті введення такого збору та за умови детінізації туристичного ринку в місцеві бюджети можливе надходження близько 150 мільйонів гривень щорічно.
Міністерство пропонує місцевій владі спрямовувати отримані кошти на розвиток курортно-туристичної галузі, зокрема, на модернізацію курортної інфраструктури, житлово-комунальних об'єктів, на благоустрій парків, скверів, парковок, реконструкцію набережних і так далі.
Крім того, введення туристичного збору дозволить запровадити новий критерій оцінки ефективності туристичної індустрії, впевнені чиновники.
У Європі ефективність туристичного ринку оцінюється за трьома показниками: за кількістю туристів, кількістю грошей, які вони залишили в економіці регіону, а також за кількістю діб. "Оцінка ефективності туріндустрії за кількістю діб ніколи не застосовувалася в Криму, тому що їх неможливо було підрахувати. Завдяки введенню туристичного збору, це стає абсолютно реальним, оскільки ми бачимо, скільки ночей провели туристи на санаторно-курортному лікуванні, скільки людей розміщувалося в готелях, міні-пансіонатах, а також у приватних домоволодіннях, з яких також стягується туристичний збір", - сказав глава курортного відомства Криму Олександр Лієв.
Він нагадав, що, відповідно до нової редакції Податкового кодексу, туристичний збір стягується з громадян України, іноземців, а також осіб без громадянства, які прибули на територію того чи іншого регіону, де введено такий податок. Разом з тим від його сплати звільнені інваліди, діти-інваліди та особи, які їх супроводжують (не більше одного супроводжуючого), особи, які прибули у відрядження, ветерани війни, особи, які прибули за путівками в санаторії та пансіонати, ліквідатори наслідків аварії на ЧАЕС.
На сьогодні міськради Львова, Києва, Тернополя та Кам'янця-Подільського вже ухвалили рішення про введення туристичного збору.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас