FSA оштрафувала Barclays на рекордні 7,7 млн фунтів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

FSA оштрафувала Barclays на рекордні 7,7 млн фунтів

Казна та Політика
196
Financial Services Authority (FSA), регулятор фінансового ринку Великобританії, зобов'язала британський банк Barclays виплатити державі штраф у розмірі 7,7 млн фунтів і компенсувати 59 млн фунтів своїм клієнтам, які зазнали збитків внаслідок неправильних інвестиційних рекомендацій банку.
Як пише газета Financial Times, накладений штраф став найбільшим, який коли-небудь накладався у справі про роздрібні інвестиції та шостим за величиною за всю історію регулятора.
Співробітники FSA встановили, що Barclays помилково рекомендував 12 тис. своїм клієнтам, серед яких було чимало пенсіонерів, вкласти гроші у фонди Aviva Global Balanced Income і Aviva Global Cautious Income Fund, не роз'яснивши належним чином усіх ризиків, пов'язаних з такого роду інвестиціями. Загальний обсяг інвестицій клієнтів Barclays в ці фонди в період з 2006 по 2008 рр.. досяг 700 млн фунтів.
Понад 1,7 інвесторів Barclays вже звернулися з претензіями до банку і отримали близько 17 млн фунтів компенсацій. FSA заявила, що Barclays може бути змушений виплатити ще близько 42 млн фунтів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас