КРУ виявило порушення під час експорту зброї та авіамоторів на 1,8 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

КРУ виявило порушення під час експорту зброї та авіамоторів на 1,8 млрд грн

Казна та Політика
467
Контрольно-ревізійне управління (КРУ) виявило фінансові порушення "Укрспецекспорту" на 800 млн грн. Про це на прес-конференції в Кабінеті міністрів заявив глава КРУ Петро Андрєєв, передає кореспондент РБК-Україна.
За словами Андрєєва, такі результати перевірки фінансової діяльності підприємства в 2008-2009 рр.., "Укрспецекспортом" були створені компанії, з якими проводилися дані фінансові махінації. "Встановлені порушення у розмірі близько 800 млн грн. В основному це ті гроші, які підприємство розкидало на офшорні компанії", - зазначив Андрєєв.
Крім цього, в результаті перевірок були виявлені фінансові порушення в "Української авіаційної державної компанії" на суму, що перевищує 1 млрд грн.
"Компанія продавала мотори до гелікоптерів та літаків без дозволу, чим завдала збитків державі в розмірі близько 1 млрд грн. При цьому директор компанії перешкоджав проведенню перевірок. А коли були виявлені факти порушення, то він пішов на лікарняний, взявши з собою сервер, в якому зберігалися фінансові звіти компаній і знищив їх ", - заявив Андрєєв.
Крім того, за словами Андрєєва, виявлено порушення під час держзакупівель Міністерством оборони. Загальні збитки від таких дій склали в 2008-2009 рр. близько 1 млрд грн.
"Це завищення цін під час купівлі паливно-мастильних матеріалів і запчастин до техніки", - зазначив Андрєєв.
При цьому глава КРУ відзначив, що про такі факти він поінформував прем'єр-міністра Миколи Азарова, і Кабінет міністрів "взяв їх до відома".
Нагадаємо, вчора, 18 січня, Андрєєв заявив, що впродовж 2008 - першого кварталу 2010 рр. виявлено зловживань державними коштами на 93,3 млрд грн. "За минулий рік КРУ провела понад 14,3 тис. ревізій. В 13,5 тис. ревізій встановлено факти фінансових порушень. Якщо говорити в цілому, то виявлено близько 93 млрд грн. фінансових порушень, з них понад 35 млрд грн - це прямі збитки державі. Це рекордні показники за всі роки роботи КРУ ", - заявив Андрєєв.
Крім цього, Андрєєв повідомив, що наслідком ручного режиму управління державними фінансами останніми роками стало невиконання статей і програм держбюджету, за винятком захищених статей фінансування заробітної плати.
Серед інших порушень Андрєєв також назвав перевищення максимально дозволеного законодавством обсягу держборгу, а також практику розміщення державних коштів на депозитах під мінімальні відсотки або взагалі без отримання будь-яких відсотків.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас