ЄС буде регулювати футбольні трансфери і діяльність спортивних агентів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС буде регулювати футбольні трансфери і діяльність спортивних агентів

110
Представники Європейської Комісії мають намір посилити правила проведення футбольних трансферів і регулювати діяльність агентів гравців, повідомила британська газета The Guardian з посиланням на документ Єврокомісії, опублікований в Брюсселі.
"Трансфери гравців постійно привертають увагу громадськості, стурбованої законністю дій (агентів - ІФ) і прозорістю фінансових потоків. Єврокомісія вважає, що настав час для комплексного аналізу правил проведення трансферів у професійному спорті Європи", - наголошується в документі.
Найближчими місяцями Єврокомісія організовує конференцію, на якій спортивні організації, футболісти та їхні агенти обговорять "способи поліпшення ситуації у галузі діяльності спортивних агентів".
У документі Єврокомісії, поширеному 19 січня, відзначається, що ЄС схвалює пропозиції УЄФА щодо дотримання правил "чистої" фінансової політики у футболі, а також обіцяє вжити заходів щодо практики договірних матчів.
За повідомленням Guardian, в 2010 році в Лісабонський договір було додано положення, згідно з яким ЄС отримав право "підтримувати, координувати і доповнювати ініціативи в галузі спорту країн-членів".
У 2009 голу ЄК провела дослідження, в ході якого були виявлені порушення "етичного характеру" в спорті, включно з фінансовими злочинами.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас