Точка зору: Фінансові проблеми просто залили грошовими потоками — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Точка зору: Фінансові проблеми просто залили грошовими потоками

Казна та Політика
2370
На Україну не можуть не впливати події у світі, зокрема процеси, пов'язані з фінансовою кризою, яка з часом переросла в економічну. Про це розповів екс-заступник голови НБУ Сергій Яременко у передачі "Банки: правда та лжа" на телеканалі UBC.
"Важливо те, що з самого початку була дана неправильна оцінка самій кризі - як циклічній. Потім характеристики стали більш розгорнутими і, врешті-решт, ми дійшли до того, що всі почали розуміти, що ця криза - структурна", - зазначає Яременко.
На його думку, структурна криза набагато глибше зачіпає основи моделі економіки, яка склалася в світі, відносини між країнами, пов'язані з глобалізацією і роллю кожної країни в цьому процесі, з появою нових лідерів і т.д. І тут важливо визначити, а яким же чином ці процеси впливають на економіку, на динаміку (зростання або падіння).
"Ми бачимо, що тональність заяв, які давали G-8 і G-20, поступово стухла. Спочатку стверджувалося, що криза - це не так довго - до весни минулого року (2010 р.). Далі будуть "паростки" виходу. Але ці "паростки" так і засохли, тому що вони були не виходом із кризи, а реакцією економіки на величезні вливання монетарного характеру. Держави, намагаючись не допустити рецесії, перейшли на дотації з бюджету. Але коли вичерпався цей ресурс - це вже підійшло до іншої проблеми - дефіцит бюджету або ми називаємо криза суверенів: дефолти і т.п. Фінансові проблеми просто залили грошовими потоками", - резюмував експерт.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас