Лужкова позбавили резиденції на Рубльовці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лужкова позбавили резиденції на Рубльовці

Казна та Політика
1226
Екс-мер Москви Юрій Лужков залишив свою резиденцію, розташовану в 20 кілометрах від МКАДу по Рубльовському шосе, пише 18 січня газета "Комсомольська правда".
За даними видання, Лужков більше не хоче жити в маєтку "Молоденово", оскільки з усієї величезної території державної дачі уряд Москви виділив екс-меру лише один гостьовий котедж і пасіку.
Відзначимо, що незважаючи на те, що маєток називається "Будинок відпочинку ФХУ мерії Москви" Молоденово ", останніми роками тут жив тільки Лужков з родиною. На території резиденції, пише газета, розташовані тенісні корти, стайня, підсобне господарство з теплицею, корівником, пташником, дослідницька лабораторія з кількома майстернями, оснащеними сучасним обладнанням для наукових експериментів і дослідів.
Крім того, як стало відомо "Московському комсомольцю", уряд Москви вирішив також позбутися від агрохолдингу в Калузькій області, створеного в 2000 році колишнім мером. До складу Мосмединьагропрома входять сільськогосподарські угіддя площею 12 тис. га, завод з виробництва молочних продуктів "Шкільне харчування", племінне стадо на 6500 голів і котеджне селище "Нові Лужки".
Також, напередодні стало відомо, що влада Латвії, до якої Лужков звернувся за отриманням дозволу на проживання, внесла колишнього мера Москви до "чорного списку" небажаних іноземців. Це означає, що Лужков не зможе отримати в Латвії вид на проживання.
Разом з тим, Лужков заявив, що не залишить Росії. За його словами, це може відбутися, тільки якщо "батьківщина відмовиться від нього". Як розповів колишній столичний мер, коментуючи свій намір отримати вид на проживання в Латвії, це необхідно йому, щоб знайти свободу пересування. За словами Лужкова, у разі відмови латвійської влади він спробує отримати вид на проживання в будь-якій іншій європейській країні.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас