Член Європейської комісії нагадав банкам про їх соціальну відповідальність — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Член Європейської комісії нагадав банкам про їх соціальну відповідальність

Казна та Політика
141
Європейські банки повинні проявляти більше відповідальності та етики за обставин труднощів, яких зазнає суспільство за безробіття в 10%, заявив член Європейської комісії з спільного ринку ЄС Мішель Барньє у вівторок.
"Я думаю, що європейські банки повинні перейнятися необхідним розумінням, щоб не забувати, що вони є частиною економіки і частиною суспільства. Банки та їхні акціонери. У них є обов'язок і відповідальність", - відзначив Барньє на прес-конференції після завершення Ради міністрів економіки та фінансів ЄС, що проходила у Брюсселі.
За його словами, від громадян вимагають зусиль у зв'язку з післякризовою обстановкою, "суспільство страждає". Він спостерігав це, наприклад, у Греції, сказав представник Європейської комісії. Крім безробітних, є просто незаможні люди у важкому становищі. "Банки повинні діяти з відповідальністю і виваженістю", - вважає Барньє. Шлях до цього він бачить, зокрема, в строгому виконанні банками європейських правил фінансової дисципліни.
Говорячи про підсумки засідання міністрів економіки і фінансів, Барньє запевнив, що Євросоюз зробив висновок з двох серій банківських стрес-тестів, проведених в 2010 році. Вжито заходів, щоб в 2011 році зробити їх "більш суворими і такими, які заслуговують на більшу довіру".
Однією з головних умов цього Барньє вбачає в "повній прозорості результатів". Він також вказав на важливість проведення стрес-тестів за єдиною методологічною основою.
"Потрібно говорити і діяти, виходячи з понять регулювання та контролю, впорядкування державних видатків, бюджетного дефіциту, управління. І ми це робимо. Такий висновок із засідання Ради міністрів економіки і фінансів. Але треба домогтися більшого. Необхідно відновити економічне зростання, зокрема, в тому, що стосується зайнятості молоді, і шукати це зростання там, де його потрібно шукати ", - заявив Барньє.
Про важливість соціальної складової та вирішення проблеми зайнятості говорив і член Європейської комісії з економіки і валютної політики Оллі Рен, який також брав участь у прес-конференції.
Наполягаючи на рішучому продовженні антикризових заходів на підтримку намітилося оздоровлення європейської економіки, Рен відзначив, що їх треба проводити так, "щоб наші громадяни мали справу з реальною економікою, яка зазначена зростанням і створює робочі місця".
На його думку, головний шлях вирішення цієї проблеми в удосконаленні економічного управління. Він нагадав, що міністри фінансів працюють над шістьма проектами законодавчих актів щодо заходів посилення економічного управління, які повинні бути готові до літа, але до березневого саміту ЄС міністри повинні дійти загальної згоди щодо майбутнім заходів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас