КРУ виявило рекордну розтрату бюджету урядом Тимошенко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

КРУ виявило рекордну розтрату бюджету урядом Тимошенко

Казна та Політика
1048
Сума виявлених фінансових і матеріальних втрат за час функціонування уряду Тимошенко досягла рекордного за всі роки роботи Головного Контрольно-ревізійного управління (ГоловКРУ) рівня і обчислюється десятками мільярдів гривень.
Про це сьогодні на прес-конференції заявив керівник Головного контрольно-ревізійного управління України Петро Андрєєв.
Керівник ГоловКРУ нагадав, що аудит стану національної економіки було розпочато у березні 2010 року за дорученням президента України Віктора Януковича і прем'єр-міністра Миколи Азарова з метою оцінки законності та ефективності використання державних ресурсів за період 2008 - початок 2010 років.
За словами Андрєєва, значні фінансові порушення, зловживання з державними ресурсами і факти, які свідчать про корупцію у сфері використання державних фінансів та інших активів, встановлені практично в усіх сферах економіки держави.
У ході прес-конференції керівник ГоловКРУ навів цілий ряд фактів, покликаних засвідчити збитки, завдані державному бюджету України.
Зокрема, в результаті "ручного" управління урядом Тимошенко коштами держбюджету додаткове навантаження на бюджет 2010 року перевищило 5 мільярдів гривень. А за 2009 рік державний борг України виріс на 96,3 мільярди гривень і на 1 січня 2010 року становив 227 млрд гривень, що на 33,9 мільярдів гривень перевищує граничний розмір державного боргу, встановлений Законом про Держбюджет на 2009 рік.
Значні порушення, допущені під час виконання заходів з боротьби з загрозою пандемії "свинячого грипу", призвели до втрат бюджетних коштів на сотні мільйонів гривень.
Крім того, аудитом встановлено, що під виглядом безкоштовної видачі громадянам актів права власності на землю колишній уряд Тимошенко розвернув масштабну передвиборчу кампанію, яка коштувала державному бюджету кілька мільйонів гривень.
Як повідомляється в прес-релізі ГоловКРУ, доведений також цілий ряд незаконних дій колишнього уряду під час управління стратегічними запасами держави. Найпоказовішим є приклад з ТОВ "Бабусині рецепти", яке зберігало матеріальні цінності державного резерву, але припинило свою діяльність одразу після отримання від Держкомрезерву коштів на суму 458 мільйонів гривень.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас