РПЦ запропонувала ввести всеросійський дрес-код — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

РПЦ запропонувала ввести всеросійський дрес-код

89
Глава синодального Відділу зі взаємин церкви і суспільства протоієрей Всеволод Чаплін запропонував придумати "загальноросійський дрес-код", який регулював би норми зовнішнього вигляду чоловіків і жінок у громадських місцях за винятком "стрип-барів і публічних будинків". Про це, як повідомляє "Інтерфакс", представник РПЦ заявив у відкритому листі, опублікованому 18 січня.
"Думаю, доживемо ми і до тих часів, коли з пристойного місця непристойно одягнену особу або того самого типа в спортивних штанях будуть виводити", - написав Чаплін, не уточнивши, втім, як саме повинні будуть бути одягнені росіяни відповідно до дрес-коду.
Наприкінці грудня 2010 у ЗМІ з'явилися висловлювання протоієрея Чапліна про те, що міні-спідниці провокують зґвалтування. Згодом Чаплін сказав, що жінка, яка розв'язно себе поводить і відверто одягнена, не права "незалежно від того, зґвалтували її чи ні". "Якщо жінка одягнена в офіс як повія, то інші жінки повинні мати право їй про це сказати", - додав протоієрей.
Слова Чапліна поряд з деякими іншими висловлюваннями представників РПЦ викликали в суспільстві неоднозначну реакцію. Так, в інтернеті з'явилася онлайн-петиція, звернена до глави РПЦ патріарха Кирила, де вказувалося, що зовнішній вигляд росіян є приватною справою. Патріарха попросили домогтися від представників церкви вибачень за "неприпустимі в сучасному суспільстві заяви" і не допускати надалі пропаганди дискримінації жінок.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас