Янукович посприяє постачанню с/г продукції на світові ринки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович посприяє постачанню с/г продукції на світові ринки

Аграрний ринок
213
Президент України Віктор Янукович висловив готовність сприяти стабільному постачанню сільськогосподарської продукції на світові ринки, включно з Японією, що було високо оцінено прем'єр-міністром Наото Каном. Про це йдеться у спільній заяві лідерів двох країн про українсько-японське глобальне партнерство, підписаній сьогодні в Токіо, повідомляє прес-служба глави держави.
Як йдеться в документі, два лідери були одностайні в тому, що Україна з її багатими запасами чорноземів має високий потенціал нарощування агропромислового виробництва, перш за все зерна, що може позитивно позначитися на глобальному балансі у постачанні продовольства. Вони підтвердили важливість стимулювання сільськогосподарських інвестицій та обміну знаннями та технологіями в агропромисловому секторі.
Крім того, лідери вітали зацікавленість приватного сектора обох країн у розширенні економічних відносин і вирішили почати в 2011 р. переговори з метою укладення двосторонньої угоди, спрямованої на взаємне сприяння та захист інвестицій. Вони поділяють думку, що подальше поліпшення інвестиційного середовища України, зокрема прискорення відповідних адміністративних процедур і підвищення прозорості та передбачуваності в інвестиційному кліматі, буде сприяти припливу іноземних інвестицій. Прем'єр-міністр Японії Н. Кан запропонував відрядити японського інвестиційного експерта для підтримки зусиль України.
У свою чергу, В. Янукович висловив особливу зацікавленість української сторони в залученні японських капіталовкладень в такі галузі промисловості, як вугільна та металургійна.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас