ФАС випише найбільший в історії Росії штраф за змову на фінансовому ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФАС випише найбільший в історії Росії штраф за змову на фінансовому ринку

Казна та Політика
610
Федеральна антимонопольна служба викрила змову групи "Компанії роздрібного кредитування" (КРК) та кількох страхових компаній, пишуть "Ведомости" з посиланням на заяву заступника керівника ФАС Андрія Кашеварова. Банк КРК видавав автокредити, вимагаючи страхувати машини в певних страхових компаніях за фіксованим тарифом.
Тепер підозрюваним у порушенні закону про конкуренцію загрожує рекордний для ринку фінансових послуг штраф, розмір якого складе мінімум 70 мільйонів рублів. Більша його частина припаде на страховиків.
За даними ФАС, розмір страхового тарифу становив 9,9 відсотка від вартості автомобіля в перший рік. Ціна поліса не зменшувалася і протягом наступних двох років. Порушення умов кредитного та страхового договору, зокрема, страхування в компанії, яка могла запропонувати інший тариф, каралося штрафом у 2000 євро.
За таких умов банк і страховики працювали в більшості великих міст Росії. У список страхових компаній, які брали участь у схемі, входять "КРК-страхування", "Альфастрахування", "Росгосстрах", "Ренесанс страхування" та ряд інших.
"Ренесанс страхування" і КРК вже оскаржили рішення ФАС у суді. Водночас коментувати ситуацію представники компаній відмовляються.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас