Кудрін відмовився рятувати Іспанію від боргової кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кудрін відмовився рятувати Іспанію від боргової кризи

Фондовий ринок
398
Росія поки не планує купувати державні облігації Іспанії. Про це заявив міністр фінансів Олексій Кудрін, повідомляє "Інтерфакс". "Ми таких рішень не приймали, рано говорити, ми повинні продовжувати моніторинг ситуації", - сказав чиновник.
Він додав, що Іспанія до Росії з відповідним проханням не зверталася. При цьому Кудрін зауважив, що РФ буде і далі допомагати Іспанії та іншим країнам у рамках заходів, пов'язаних з поповненням капіталу МВФ.
За словами міністра, при необхідності Росія може розглянути можливість збільшення своєї участі в міжнародних програмах допомоги, проте поки не бачить такої необхідності.
Нагадаємо, що Іспанія стала однією з країн єврозони, яким загрожує боргова криза. У 2011 році для закриття дефіциту бюджету країні потрібно продати облігації на суму 290 мільярдів євро, однак через зростання ринкових ставок ця операція може стати для держави дуже невигідною і згодом спричинити ще серйозніші боргові труднощі.
На початку січня про готовність допомогти Іспанії впоратися з кризою заявив віце-прем'єр КНР Лі Кецян. За його словами, Китай готовий викупити облігації королівства, при цьому він відмовився назвати конкретну суму.
Раніше ЄС і МВФ прийняли рішення надати фінансову підтримку Греції та Ірландії, які опинилися на межі банкрутства. Загалом двом країнам було виділено близько 200 мільярдів доларів. Зараз розглядається питання про надання аналогічної допомоги Португалії.
У той же час Іспанія через розміри своєї економіки може зажадати значно більших вливань, тож не можна відкидати, що ЄС для врегулювання кризи в цій країні скористається допомогою ззовні.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас