Депутат: ГПУ та АМКУ мусять провести перевірку столичних супермаркетів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Депутат: ГПУ та АМКУ мусять провести перевірку столичних супермаркетів

625
Народний депутат України, член фракції Партії регіонів Андрій Пінчук звернувся до Генерального прокурора України В.Пшонки та Голови Антимонопольного комітету України В.Цушка з проханням провести детальну перевірку мережі супермаркетів столиці на предмет законності значного завищення торговельної націнки на гречку. Про це повідомили в прес-службі ГО "Молоді регіони".
Нагадаємо, в ЗМІ була опублікована інформація про завищені ціни на гречку в супермаркетах столиці. У публікаціях йдеться про те, що в більшості магазинів ціна на гречку коливається від 16 до 19 грн. за кілограм крупи, хоча ще тиждень тому її ціна була максимум 17 грн.
Одночасно, в деяких супермаркетах Києва гречка коштує 25 грн. за кілограм, що є абсолютно неприпустимим.
Також варто зазначити, що, як правило, останнім часом закупівельна ціна гречки становила близько 17-18 грн. і максимальний розмір надбавки, який може бути - 2,5 грн. (згідно з чинним законодавством максимальна торговельна націнка на крупи може бути не більше 15% від закупівельної ціни).
"Генеральна прокуратура й Антимонопольний комітет мусять негайно провести контрольні заходи в супермаркетах столиці і притягти винних до відповідальності за спекулятивні дії, які шкодять нашим громадянам", - підсумував Андрій Пінчук.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас