Сербія сподівається в 2012 році розпочати переговори про вступ до ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сербія сподівається в 2012 році розпочати переговори про вступ до ЄС

118
Сербія сподівається в 2012 році розпочати переговори з Європейським Союзом про членство. Про це заявив віце-прем'єр-міністр Сербії з питань євроінтеграції Божидар Джелич, виступаючи на засіданні Комітету з питань закордонних справ Європарламенту в Страсбургу.
"Мета Сербії - отримати статус кандидата на членство в ЄС і, що навіть більш важливо, встановити дату початку переговорів про вступ на весну 2012 року", - сказав він.
Крім того, за словами віце-прем'єра, 2011 рік буде важливим для Сербії ще й тому, що цього року планується розпочати діалог з Косово та досягти перших результатів.
Як повідомлялося, в грудні 2009 року Сербія подала заявку на членство в ЄС. 25 жовтня минулого року Рада міністрів із загальних питань ЄС доручила Єврокомісії вивчити заявку Сербії на членство. Єврокомісія планує підготувати свою точку зору з цього питання до осені 2011 року.
У відповідь ЄС вимагає від Сербії посилити співпрацю з Міжнародним трибуналом для колишньої Югославії в Гаазі, а також поліпшити відносини з Косово.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас