Експерти: Гречка по 25 гривень - це перевірка покупця — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: Гречка по 25 гривень - це перевірка покупця

Аграрний ринок
2666
Гречка продовжує дивувати ціною - днями в деяких супермаркетах Києва з'явилися кілограмові пакунки продукту по 25 грн. за штуку! При цьому в більшості магазинів ціна тримається від 16 до 19 грн. за пачку (ще тиждень тому був максимум 17 грн.).
За словами директора інформаційної компанії "ПроАгро" Миколи Верницького, підстав для паніки немає: "Це або закупівлі якоїсь супер’якісної гречки з якоюсь неймовірною ціною, або торгівля дозволяє собі свавілля у віддалених від центру магазинах, де перевіряючих вдень з вогнем не знайти (за законом, торговельна націнка на крупи не може бути більше 15% від закупівельної ціни, що при нинішній середній ціні гречки в 17-18 грн. - максимум 2,5 гривні). Так, у цьому сезоні у нас неврожай гречки, не вистачає для внутрішнього споживання приблизно 50 тис. т, але її можна завезти, наприклад, з Китаю, щоб збити ціни (екологи, правда, до гречки з КНР ставляться з побоюванням, мовляв, може бути генномодифікованою. - Авт.)".
Тому експерт радить пошукати дешевшу гречану крупу, краще на вагу, її можна купити по 11-12 грн. за кіло. А пакети, до речі, можуть важити і 800, і 900 р. Маркування є, але дуже дрібним шрифтом, тому покупець його не бачить і думає, що бере кілограм, купуючи 800 г крупи за 16-17 грн., це фактично за ціною 20-21 грн./кг.
Директор з виробництва торговельної мережі "Фуршет" Володимир Говоруха розповів нам, що 25 грн./кг гречки - це набагато дорожче, ніж середня по Києву: "У нашій мережі гречка по 16 грн." Швидше за все, за його словами, таким чином оптовики, які хочуть заробити на паніці, перевіряють ринок – чи будуть брати чи ні, виставивши крупу за завищеними цінами. Якщо побачать, що товар не йде, роздріб його уцінить.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас