Український ринок акцій почав тиждень ростом слідом за російськими біржами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український ринок акцій почав тиждень ростом слідом за російськими біржами

Фондовий ринок
120
Український ринок акцій у понеділок пішов за позитивною динамікою російських майданчиків, що продовжили відновлення річних максимумів. Незважаючи на помірковано негативний хід торгів на західноєвропейських фондових ринках вітчизняні провідні індекси закрилися зростанням: індекс " Української біржі" виріс на 1,37% - до 2605,12 пункту, індекс ПФТС - на 0,72%, до 1030,98 пункту.
Активність гравців протягом торговельної сесії трималася на відносно високому рівні.
Як повідомив агентство "Інтерфакс-Україна" аналітик інвестгрупи "ТАСК" В'ячеслав Іванишин, підтримку українським індексам також виявило позитивне внутрішнє тло, зокрема, інформація Держстату про зростання в 2010 році промвиробництва на 11%.
На УБ акції Алчевського меткомбінату (+9,59%) лідирували як з росту, так і за обсягами торгів.
За словами Іванишина, котирування росли на непідтвердженій інформації в ЗМІ про те, що корпорація "ІСД", до складу якої входить підприємство, залучила кредитні кошти в розмірі $500 млн для фінансування операційних витрат.
Крім того, істотне зростання продемонстрували й інші металургійні компанії.
Як відзначив Іванишин, на попередньому тижні зниження позицій з акцій ГМК призвело до технічного відскоку і до закриття коротких позицій спекулянтами. При цьому, за його оцінками, ситуація в секторі залишається помірковано негативною, цінові тенденції на азіатських і європейських ринках змішані. Крім того, у довгочасній перспективі натискає пропозиція Мінінфраструктури підвищити в 2011 році вартість залізничних вантажоперевезень на 25%.
Помірне зростання продемонстрували акції Північного ГЗКу - на 0,61%. Як відзначив Іванишин, напередодні акціонери компанії затвердили інвестиційну програму на 2011 рік, згідно з якою інвестиції в розвиток складуть 2,5 млрд грн.
При цьому аналітик прогнозує, що програма буде реалізовуватися за рахунок отриманого чистого прибутку в 2010 році, що значно скорочує ймовірність виплати дивідендів за підсумками минулого року.
Акції банків торгувалися в тлі загальної тенденції росту за винятком банку "Форум" (-0,84%). Акції Райффайзен Банку Аваль подорожчали на 1,4%, Укрсоцбанку - на 2,79%.
Разом з тим найбільше зниження продемонстрували акції "УкрАвто" (-3,03%), Сумського НПО ім. Фрунзе (-2,59%) і Маріупольського заводу важкого машинобудування (-1,6%).
На УБ обсяг торгів акціями склав 190,4 млн грн.
На ПФТС у цей день укладені угоди на 205,8 млн грн, у тому числі з акціями - на 17,6 млн грн.
Як повідомила трейдера інвестиційної компанії Adamanat Investments Ірина Барабанова, у понеділок торги українськими паперами на міжнародних біржах проходили при невисокій активності.
За її словами, на варшавському майданчику папери українських емітентів показували негативну динаміку: акції "Кернела" упали на 0,25%, Milkiland і "Агротона" - на 3,26% і 0,79% відповідно. Крім того, акції "Садова Груп" втратили 3,96%.
Разом з тим, виключенням стали акції "Астарти", додавши 1,72%, однак обсяги торгів були незначними.
Акції нафтогазового сектору, що торгуються на лондонському майданчику, у понеділок додали у вартості: JKX LN зросли на 0,17%, Cadogan Petrolium - на 2,35% при значних обсягах.
Як відзначила Барабанова, акції Regal Petroleum після різкого стрибка в п'ятницю за підсумками понеділка показали знову істотне зростання (5,26%), хоча більшу частину сесії торгувалися в "червоній зоні".
Іванишин припускає, що у вівторок українські майданчики збережуть позитивну тенденцію. За його словами, динаміку вітчизняного ринку будуть визначати настрої на зовнішніх ринках, у тому числі - Азії і Європи.
Крім того, у вівторок буде оприлюднена квартальна звітність американських корпорацій Citigroup, Apple, IBM, Western Digital.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас