Німеччина наполягає на перевиборах у Білорусі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німеччина наполягає на перевиборах у Білорусі

Казна та Політика
1349
Німеччина вимагає проведення перевиборів президента в Республіці Білорусь.
З відповідною заявою виступив уповноважений німецького уряду з прав людини Маркус Ленінг під час візиту до Мінська, передає УКРІНФОРМ.
"Якщо в Білорусі будуть проведені перевибори, необхідність санкцій, на яких зараз наполягає Захід, автоматично відпаде", - сказав він.
Водночас представник уряду ФРН відкинув звинувачення в тому, що Берлін і Варшава нібито причетні до масових демонстрацій у Мінську після виборів.
"Це абсурд", - сказав Ленінг. За його словами, такі закиди з боку Білорусі ще більше ізолюють країну.
Крім того, Німеччина почала обмежувати контакти з білоруськими чиновниками. Зокрема, влада Німеччини скасувала запрошення міністру економіки Білорусі Миколі Снопкову на міжнародну конференцію до Мюнхена і виступає за значне розширення списку функціонерів режиму Лукашенка, яким має бути заборонений в'їзд до ЄС.
Раніше сенатор США Річард Дербін заявив, що події в Білорусі, що відбулися відразу після президентських виборів, є новим прецедентом у світовій політиці.
Нагадаємо, після завершення голосування на виборах президента Білорусі 19 грудня опозиціонери, незадоволені повідомленнями про перемогу чинного глави держави Олександра Лукашенка, влаштували несанкціонований мітинг в центрі Мінська і штурмували будинок уряду. Міліція розігнала акцію і затримала 639 осіб, включно з опозиційними лідерами.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас