BP дозволили бурити свердловини на шельфі Австралії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

BP дозволили бурити свердловини на шельфі Австралії

Енергетика
209
Британська BP отримала дозвіл на розвідувальне буріння свердловин на шельфі Австралії. Йдеться про чотири нафтогазові проекти в басейні Ceduna Sub у Великій Австралійській затоці біля південного узбережжя континенту. Площа, на якій компанія буде здійснювати розвідувальне буріння, досягає 24 тисяч квадратних кілометрів. Роботи можуть початися в 2013 році, говориться в опублікованому сьогодні прес-релізі BP, повідомляє РБК.
Глибина, на якій знаходяться нафтогазові поклади на австралійському шельфі, може в деяких випадках вдвічі перевищувати глибину, на яку BP пробурила сумнозвісну свердловину Macondo, з якої в Мексиканську затоку біля узбережжя США вилилася нафта.
Між тим, як відзначив глава Міністерства енергетики Австралії Мартін Фергюсон, дозволи були видані BP після "повномасштабної оцінки ситуації та проведення процедури due diligence", що має підтвердити здатність компанії дотримуватися чітких і суворих вимог уряду Австралії щодо убезпечення процесу буріння.
Нагадаємо, 20 квітня 2010 року стався вибух на нафтовій платформі Deepwater Horizon в Мексиканській затоці, в результаті чого загинули 11 робітників. Після цього бурова вишка затонула, і з неї в море стала витікати нафта. Це призвело до екологічної катастрофи, безпрецедентної в історії людства. Ліквідувати витік вдалося лише у вересні 2010 року.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас