Гарні люди мають більш високий рівень інтелекту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гарні люди мають більш високий рівень інтелекту

770
Красиві люди, всупереч поширеному стереотипу, мають більш високий коефіцієнт інтелектуального розвитку IQ, ніж менш симпатичні чоловіки і жінки. До такого висновку дійшли дослідники Лондонської школи економіки.
Після багаторічних спостережень вчені зробили висновок, що люди з привабливою зовнішністю, як правило, краще встигають у навчанні, яскравіше проявляють себе у професійній діяльності і, як наслідок, більшого досягають у житті. За оцінками авторів дослідження, IQ привабливого британця на 13,6% перевищує цей показник по країні в цілому, а коефіцієнт інтелектуального розвитку симпатичної британки - на 11,4 пункту вищий, ніж у більшості її співвітчизниць.
Дослідники схильні пояснювати це тим, що гарні й розумні люди приваблюють один одного, їхні діти, як правило, наслідують не лише фізичну красу своїх батьків, але і їхній потяг до інтелектуального розвитку, а також здатність добре засвоювати знання. Ці спостереження, як було заявлено, отримали підтвердження і під час схожих досліджень у США.
"Як у Великобританії, так і в Америці фізична привабливість асоціюється із загальним інтелектом, незалежно від приналежності людини до якогось соціального класу або стану здоров'я. І цей взаємозв'язок фізичної привабливості та інтелектуального рівня більш чітко проявляється у чоловіків, ніж у жінок", - заявив один з авторів дослідження Сатоші Каназава.
За його словами, якщо більш інтелектуально розвинені чоловіки добиваються більш високого соціального статусу і частіше вступають у шлюбні союзи з більш привабливими жінками, то, з урахуванням того, що розумові здібності і фізична привабливість багато в чому є спадковими, має бути й певний зв'язок між фізичною привабливістю і рівнем розумового розвитку.
У зв'язку з цим він закликав до перегляду усталеного стереотипу несумісності краси і розуму, особливо стосовно жінок.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас