Херсон буде брати плату за використання символіки міста — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Херсон буде брати плату за використання символіки міста

Казна та Політика
317
У Херсоні планують брати плату за використання символіки міста.
Як повідомили в управлінні культури мерії Херсона, до переліку об'єктів, за які будуть брати плату, планується включити 25 об'єктів, в тому числі офіційну символіку міста (герб, прапор), знакові архітектурні пам'ятники, а також саму назву міста, якщо вона буде використовуватися як товарний знак того чи іншого продукту або послуги.
Серед архітектурних пам'яток, які увійшли до переліку, значаться "Пам'ятник першим корабелам", Очаківські ворота, кіноконцертний зал "Ювілейний", Катерининський собор, пам'ятки Ушакову і Джону Говарду та інші об'єкти.
Як пояснили в управлінні культури, прийняття цього документу продиктоване необхідністю чіткої регламентації процедур отримання дозволів на використання міської символіки.
"Хоча сама плата за використання символіки була введена рішенням міськради ще у 2005 році, відсутність чітко прописаного регуляторного акту дозволяла підприємцям платити і отримувати дозвіл на свій розсуд. Тепер погодження на рівні управління культури буде обов'язковим з обов'язковими платежами до бюджету", - відзначили в управлінні.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас