МВС хоче заборонити ЗМІ кидати тінь на правоохоронців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВС хоче заборонити ЗМІ кидати тінь на правоохоронців

Казна та Політика
3385
Міністерство внутрішніх справ України (МВС) вирішує питання про притягнення до відповідальності осіб, які свідомо фальсифікують відомчі документи МВС, повідомляє Департамент зі зв'язків з громадськістю відомства.
МВС хоче захистити в суді свою ділову репутацію. "Важливо у правовому полі довести спотворення фактів з боку окремих громадян, які називають себе правозахисниками і вводять в оману громадян, навмисно фальсифікуючи документи МВС про заходи міліції щодо дотримання правопорядку. Такі дії МВС вважає неприпустимими", - йдеться в повідомленні.
Такі наміри відомство мотивує нещодавньою появою в інтернеті заяв, які нібито викривлено трактують дії міліції під час масових заходів. Прес-служба МВС стверджує, що при цьому оприлюднюється хибна інформація, а в тексти відомчих документів додаються власні судження.
У МВС вважають, що дії міліції з охорони громадського порядку намагаються представити як щось неординарне, що сприяє штучному ажіотажу навколо дій правоохоронців. "Щоб зробити неможливими надалі подібні провокації з використанням ЗМІ про умисне донесення до громадян неправдивої інформації, МВС змушене вживати адекватні й законні заходи реагування", - заявляють у відомстві.
МВС закликає громадян толерантно ставитися один до одного, поважати Закон, дотримуватися його вимог. "Реалізуючи свої права, в тому числі і на мирні зібрання, не забувайте про неприпустимість порушення прав інших громадян, не робіть дій, відповідальність за які передбачена адміністративним і кримінальним законодавством", - підкреслює прес-служба в своїй заяві.
Раніше глава МВС Анатолій Могильов заявив, що міліція не переслідує журналістів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас