Прем'єр Тунісу прийняв пропозицію сформувати коаліційний уряд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прем'єр Тунісу прийняв пропозицію сформувати коаліційний уряд

Казна та Політика
136
Прем'єр-міністр Тунісу Мохаммед Ганнуші прийняв пропозицію опозиційних політичних партій сформувати коаліційний уряд, передає РБК з посиланням на Reuters.
Він також закликав усі політичні партії взяти участь у формуванні коаліційного Кабінету міністрів. "6 січня 2011 р. ми проведемо ще одну нараду з метою вивести країну з ситуації, що склалася, і провести реальні реформи. Тоді ж будуть оголошені результати наших обговорень", - повідомив лідер Трудової партії Тунісу Мустафа Бен Джаафар.
Крім того, і спікер парламенту Тунісу Фуад Мебаза приніс присягу в якості тимчасового виконуючого обов'язки глави держави. Як заявив Конституційна рада Тунісу, президентські вибори в країні відбудуться протягом найближчих 60 днів.
Також, у в'язниці, розташованій в курортному місті Монастір на східному узбережжі Тунісу, спалахнула пожежа. Точних даних про кількість загиблих поки немає, але, згідно зі свідченнями очевидців, загинули декілька десятків чоловік. Повідомляється також, що значна частина ув'язнених, що там знаходилися, втекли.
Інформацію про велику кількість жертв пожежі підтверджують також місцева влада. "Зараз в'язниця в Монастірі горить. Я бачив десятки загиблих і не менше ув'язнених, що втекли. Площа пожежі велика, в'язниця повністю охоплена вогнем", - повідомив представник адміністрації міста.
Причина пожежі поки не встановлена. У зв'язку з останніми подіями в країні, як найбільш ймовірна, розглядається версія підпалу в'язниці самими ув'язненими.
Нагадаємо, 14 січня 2011 р. в Тунісі відбувся державний переворот. Президент Тунісу 74-річний Зін ель-Абідін Бен-Алі втік з країни в Саудівську Аравію. Раніше Президент встиг ввести в країні надзвичайний стан, розпустити уряд і оголосити про швидкі дострокові вибори до парламенту. Конституційна рада Тунісу офіційно підтвердила, що тимчасово виконувати обов'язки глави держави буде спікер парламенту Фуад Мбазаа, а не прем'єр-міністр Ганнуші.
Зміні влади в Тунісі передували масові маніфестації і зіткнення протестуючих з поліцією через вкрай високе безробіття і підвищення цін на продовольство. Події забрали життя декількох десятків людей.
Відзначимо, міністерство закордонних справ України рекомендувало громадянам країни утриматися від поїздок до Тунісу до нормалізації ситуації в цій північноафриканській країні. Про це повідомив прес-секретар МЗС Олександр Дікусаров. Він нагадав, що таке рішення прийняли також інші країни, у тому числі США і Росія.
"На консульському обліку в різних містах Тунісу стоять 408 громадян України. Ніхто з них не постраждав під час масових заворушень і не звертався за будь-якою допомогою до посольства", - сказав Дікусаров.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас