МВС Чехії: Данилишин може безперешкодно подорожувати країнами Шенгенської зони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВС Чехії: Данилишин може безперешкодно подорожувати країнами Шенгенської зони

Казна та Політика
545
Екс-міністр економіки України Богдан Данилишин може безперешкодно подорожувати країнами Шенгенської зони. Про це "Дзеркалу тижня" повідомив представник Міністерства внутрішніх справ Чеської Республіки Володимир Репка.
"Зараз я тільки можу підтвердити, що Данилишин відпущений з-під варти. Він може подорожувати по країнах Європейського Союзу в Шенгенській зоні", - заявив Репка.
Нагадаємо, Міський суд Праги 14 січня, прийняв рішення про звільнення екс-міністра економіки з-під варти. Після цього Данилишин заявив, що має намір у правовому порядку довести свою правоту і вірить у перемогу демократичних принципів в Україні.
Напередодні Данилишину надали політичний притулок в Чеській Республіці. Рішення про це прийняло Міністерство внутрішніх справ Чехії. Весь цей час чиновник перебував у в'язниці попереднього ув'язнення у Празі.
Як повідомлялося, 7 січня ц.р. чеський суд знову відмовив Данилишину у звільненні з-під варти. Чеська влада боялася, щоб Данилишин, затриманий на основі міжнародного ордеру, не втік з Чехії. Спікер празького міського суду повідомив тоді, що суд очікує завершення вивчення прокуратурою питання про можливість або неможливість видачі Данилишина українській владі.
Відзначимо, Празький міськсуд також відмовив Б.Данилишину у звільненні під заставу ще в середині листопада 2010 р. Раніше, 29 листопада 2010 р., К.Шварценберг заявляв, що не виключає можливості надання Чехією політичного притулку екс-міністру економіки.
Данилишин в кінці жовтня 2010 р. звернувся до Президента України Віктора Януковича з проханням забезпечити виконання законодавства при розслідуванні його справи. Екс-міністр економіки підкреслив, що вcі звинувачення на його адресу є "абсолютно безпідставними". За словами екс-міністра, оприлюднені в пресі повідомлення прес-служби Генеральної прокуратури України про його відмову співпрацювати з її органами не відповідають дійсності. Він зазначив, що протягом 2010 р. неодноразово з'являвся за викликом для бесід, надавав всю інформацію, яка цікавила слідчих.
Раніше представник міністерства юстиції Чехії Їржі Говорка повідомив, що Чехія не отримувала від України документи щодо екстрадиції Данилишина. У свою чергу, Генеральна прокуратура України заявляла про те, що процес екстрадиції вже почався.
В Україні Данилишина звинувачують у скоєнні злочину, передбаченого ч.2 ст.364 "Зловживання владою або службовим становищем" Кримінального кодексу України. Його звинувачують у фінансових зловживаннях на суму близько 14 млн грн. Сам же екс-міністр провину заперечує. Колишнього міністра економіки України затримали в Празі 18 жовтня 2010 р.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас