Берлусконі викликали в прокуратуру — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Берлусконі викликали в прокуратуру

Казна та Політика
240
Прем'єр-міністр Італії Сильвіо Берлусконі викликаний в прокуратуру Мілана по так званій "справі Рубі" про зловживання службовим становищем та причетності до проституції неповнолітніх.
Як повідомляє італійське інформагентство Apcome, італійський прем'єр повинен з'явитися в прокуратуру 21 січня. Якщо в цей день він не зможе прийти, прокурор може запропонувати йому прийти в суботу, 22 січня, або неділю, 23 січня.
Міланська газета Corriere della Sera повідомила, що зараз в Мілані правоохоронними органами проводяться обшуки, пов'язані з цією скандальною справою.
Раніше повідомлялося, що прокуратура Мілана висуває щодо Сильвіо Берлусконі звинувачення у зловживанні службовим становищем і причетності до проституції неповнолітніх.
Нагадаємо, наприкінці жовтня до прокуратури Італії надійшла заява від 18-річної моделі з Марокко на ім'я Рубай, яка стверджувала, що деякий час тому мала інтимні стосунки з главою уряду.
У зв'язку з цією справою ЗМІ називали імена відомого телевізійного імпресаріо Леле Мори, керівника служби новин телеканалу Retequattro, що належить Берлусконі, Еміліо Феде і нинішнього обласного радника Ломбардії Ніколь Мінетті, яка раніше займалася гігієною зубів італійського прем'єра.
Тоді римська газета La Repubblica провела велике журналістське розслідування і встановила, зокрема, що в травні 2010 року Рубі була звільнена з міланської поліції, куди вона потрапила після крадіжки, нібито за дзвінком Берлусконі з урядового палацу Кіджі.
Газета стверджувала, що 17-річна марокканка брала участь у вечірках на знаменитій віллі Берлусконі в Аркорі й отримала від нього безліч дорогих подарунків, в тому числі, коштовності, наручний годинник, автомобіль і 150 тисяч євро готівкою.
"Будь-яка дівчина чи молода жінка, яка відвідувала його палаци та вілли і спостерігала його звички, може піддати його шантажу, який глава уряду вже, очевидно, не в змозі передбачити", - писала в цьому зв'язку La Repubblica.
Тепер Corriere della Sera з посиланням на інформацію з прокуратури стверджує, що Берлусконі намагався приховати, що був клієнтом малолітньої повії протягом багатьох уїк-ендів у своїй резиденції в Аркорі, і забезпечити собі безкарність у зв'язку з цим злочином.
Раніше Берлусконі прокоментував звинувачення, заявивши, що любить жінок і не має наміру просити вибачення за те, що насолоджується життям.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас