Прокуратурі підказують, як витратити мільярд із бюджету — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прокуратурі підказують, як витратити мільярд із бюджету

Казна та Політика
301
Збільшення на 1 млрд. грн. фінансування прокуратури виявиться марнотратством, якщо правоохоронці не витратять ці кошти на закриття казино. Таку думку висловив народний депутат України Дмитро Ветвицький, коментуючи підписання Президентом закону, що посилює відповідальність за організацію грального бізнесу.
(Нагадаємо, 12 січня Віктор Янукович підписав Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо вдосконалення законодавства про заборону грального бізнесу в Україні". Ним передбачено, що застосування фінансових санкцій здійснюється за рішенням суду, прийнятого за позовом органів міліції та/або органів державної податкової служби. Крім того, Кримінальний кодекс доповнено статтею 203-2 такого змісту: "Заняття гральним бізнесом - карається штрафом від десяти до п'ятдесяти тисяч неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян. 2. Ті самі дії, якщо вони були вчинені особою, раніше судимою за заняття гральним бізнесом, - караються обмеженням волі на термін до п'яти років").
За словами Д.Ветвицького, "зараз у правоохоронців є достатньо повноважень, щоб виконати закон і закрити всі заклади грального бізнесу, а організаторів - посадити за ґрати".
При цьому депутат зазначив, що "хоча підписаний Президентом закон про введення кримінальної відповідальності для організаторів грального бізнесу є плагіатом, адже ідентичний законопроект я подавав ще 2009 році, в будь-якому випадку найголовніше те, що таку відповідальність все ж ввели".
У той же час, нагадав Д.Ветвицький, в бюджеті на 2011 рік уряд майже на 1 млрд. грн. збільшив фінансування прокуратури. На переконання депутата, в той час, коли більшість людей не отримали з бюджету нічого, "таке неадекватне фінансування може бути виправдано лише в одному випадку - якщо прокуратура витратить цей мільярд, відібраний у пенсіонерів і дітей, на те, щоб раз і назавжди закрити нелегальний гральний бізнес у нашій країні, який продовжує паразитувати на горі українців і виймає з кишень пересічних українців мільярди гривень".
Інакше, на переконання Д.Ветвицького, "збільшення фінансування прокуратури з 1 млрд. 217 млн. до 2 млрд. 201 млн. виявиться марнотратством".
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас