Швидке зростання економіки КНР сприяє економіці США та світу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Швидке зростання економіки КНР сприяє економіці США та світу

Казна та Політика
293
Міністр торгівлі США Гері Лок заявив у четвер у Вашингтоні, що його країна вітає швидкий економічний розвиток Китаю, який вигідний не лише для самого Китаю, але і йде на користь американським підприємствам і глобальній економіці.
Як повідомляє Міжнародне радіо Китаю, виступаючи на засіданні Національної ради з американо-китайської торгівлі (НРАКТ), він зазначив: "Інтенсивне зростання китайської економіки допоміг сотням мільйонів китайців позбутися від бідності, а в майбутньому ще кілька сотень мільйонів китайців приєднаються до середнього класу, при цьому американські підприємства також отримають величезний простір для свого розвитку".
Міністр вказав на те, що поглиблення торговельно-економічного співробітництва між американськими та китайськими компаніями буде сприяти підвищенню рівня життя китайського народу і створенню ще більшої кількості робочих місць у США.
За його словами, в даний час американо-китайське торговельно-економічне співробітництво вступає в ключовий етап. Китай вже став другим за величиною економічним суб'єктом у світі, тому співпраця між двома країнами може закласти хорошу основу для поступального розвитку глобальної економіки.
"Китай різними засобами стимулює внутрішнє споживання, що призводить до збільшення попиту на автомобілі, побутову техніку, медичні послуги, при цьому Китай всіляко розвиває нові стратегічні індустрії, заохочує капіталовкладення іноземних комерсантів у китайську економіку, тому різні об'єкти американо-китайського торговельно-економічного співробітництва можуть закласти основу для зміцнення торгово-економічних зв'язків між двома країнами", - сказав Г.Лок.
НРАКТ - неурядова організація, до складу якої входять понад 200 американських компаній, які займаються комерційною діяльністю в Китаї.
Доповідь, оприлюднена НРАКТ 13 січня, показує, що 94% членів ради оптимістично дивляться на перспективи своєї роботи у Китаї в наступні 5 років. У 2009 році, коли спостерігався спад світової економіки, 85% членів вдалося збільшити прибуток від комерційної діяльності в Китаї.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас