Підвищиться вартість проїзду в транспорті у Львові — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Підвищиться вартість проїзду в транспорті у Львові

Казна та Політика
395
14 січня виконавчий комітет Львівської міської ради на вимогу перевізників буде розглядати питання про перегляд тарифів на проїзд у громадському транспорті.
Як повідомили УНІАН у прес-службі Львівської міської ради, 13 січня відбулася робоча нарада директора департаменту житлового господарства та інфраструктури міськради Наталії Павлюк з керівниками підприємств-перевізників.
"Є напружена ситуація в тому, що нашим перевізникам не вистачає оборотних коштів. Це проблема не тільки їх, але і міської влади. Враховуючи, що ціни на паливно-мастильні матеріали зросли більш ніж на 10%, мінімальна заробітна плата підвищилася в півтора рази, доцільно збільшити тарифи. Завтра на виконавчий комітет виноситься проект рішення про збільшення тарифів з 1,75 грн до 2 гривень ", - сказала Н. Павлюк сьогодні на нараді з перевізниками.
Після ухвали та оприлюднення рішення новий тариф набуде чинності.
Також, за даними прес-служби, профспілкове об'єднання пасажирських перевізників звернулося до міськради з листом-повідомленням про проведення страйку та мітингу. Причина звернення - неможливість подальшого надання послуг з перевезення за чинними тарифами.
Асоціація "Львівський пасажирський транспорт" просить збільшити вартість проїзду до 2 гривень в автобусах, що працюють у режимі "експрес" та "маршрутне таксі". Тарифи пропонують скорегувати лише в частині збільшення вартості палива, яке є основною складовою.
"В оновлення автотранспорту міста перевізники вклали більше 50 мільйонів доларів своїх і кредитних коштів приватних підприємців, які не мають можливості повертати банкам кредитні суми і змушені продавати автобуси через збитковість їхньої роботи", - йдеться у зверненні асоціації.
"Вартість перевезення (пасажирів - УНІАН) у Львові сьогодні - найнижча в Україні", - вважають перевізники.
Львів'яни за користування маршрутним таксі платять 1,75 грн. Для порівняння: середня вартість перевезення в столиці - 2,25 грн, в Луцьку, Одесі, Івано-Франківську - 2 грн, в Донецьку - від 1,5 до 2 грн.
Востаннє тарифи на проїзд у Львові переглядалися 21 серпня 2009.
У Львові наразі діють 74 маршрути, які обслуговують 22 підприємства перевізників.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас