Профспілки: Тігіпко оприлюднить графік обговорення пенсійної реформи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Профспілки: Тігіпко оприлюднить графік обговорення пенсійної реформи

Казна та Політика
1502
Профспілки схвалюють заяву віце-прем'єр-міністра України - міністра соціальної політики Сергія Тігіпка про готовність провести громадське обговорення і закликають оприлюднити точний графік і місця такого обговорення у Києві та регіонах. Про це йдеться в заяві Національного форуму профспілок України, підписаній заступником голови НФПУ Володимиром Кабанченком.
За повідомленням, НФПУ вже звертався до уряду з пропозицією залучити профспілки до Всенародного громадського обговорення змін у системі пенсійного забезпечення. Аналогічні звернення до глав облдержадміністрацій і керівників управління Пенсійного фонду України в областях надіслали регіональні організації НФПУ та представники Всеукраїнської профспілки працівників ринків, торгівлі та підприємців.
"Однак лише у двох областях - Рівненській та Сумській профспілки отримали відповідь від регіональних відділень Пенсійного фонду. Також профспілки не отримали жодної офіційної відповіді і від Кабінету Міністрів", - йдеться в заяві.
"Те, що чиновники лише двох з 25-ти адміністративних утворень відгукнулися на наші запити, свідчить про загрозу перетворення всенародного обговорення пенсійної реформи в бутафорію. Щоб у громадськості не виникло сумнівів щодо щирості уряду обговорювати пенсійну реформу, НФПУ пропонує Міністерству соціальної політики оприлюднити програму громадських обговорень із зазначенням місць і часу їх проведення, а також обов'язково запросити на них представників профспілок, експертів та зацікавлені громадські організації", - зазначили в профспілках.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас