Гейтнер: ЄС може стримати розповсюдження боргової кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гейтнер: ЄС може стримати розповсюдження боргової кризи

Казна та Політика
299
Уряд Європейського союзу (ЄС) здатен запобігти поширенню боргової кризи у регіоні, переконаний глава Міністерства фінансів США Тімоті Гейтнер, думку якого наводить агентство MarketWatch. "Моя точка зору полягає в тому, що європейські лідери із фінансової та економічної точки зору здатні виконати свою обіцянку зробити все можливе, аби не допустити посилювання поточної кризи", - сказав глава американського Мінфіну.
Гейтнер зазначив, що він провів досить багато часу, обговорюючи із європейськими колегами способи "випередження подій", і тепер їх чекають складні політичні дискусії відносно того, які заходи краще використовувати у ситуації, що склалася.
Міністр фінансів США також торкнувся питання недооціненої валюти Китаю, зазначивши, що КНР необхідно зміцнювати національну валюту, оскільки поточна ситуація ставить інші країни у невигідне становище відносно конкурентів. "Валютний курс Китаю необхідно зміцнювати під дією ринкових сил, - сказав міністр. - Політика країни в даний час призводить до того, що китайська валюта залишається істотно недооціненою".
"Якщо Китай не дозволить курсу юаня зростати швидшими темпами, то це може загрожувати прискоренням інфляції і збільшенням ризику стримування зростання цін на активи, що може негативно позначитись на перспективах економіки в цілому", - додав Гейтнер.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас