Генпрокуратура заборонила пускати Гримчака та Донія в СІЗО до Луценка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Генпрокуратура заборонила пускати Гримчака та Донія в СІЗО до Луценка

Казна та Політика
553
Слідчий Генеральної прокуратури України Сергій Войченко заборонив народним депутатам України Юрію Гримчаку і Олесю Донію відвідувати у Лук'янівському СІЗО екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка. Як повідомили в прес-службі політичної партії "Народна самооборона", про це йдеться в листі слідчого на запит цих депутатів про можливість відвідувати заарештованого Ю.Луценка.
За інформацією прес-служби, у своїй відповіді слідчий вказує, що "відповідно до ст. 101 Конституції, парламентський контроль над дотриманням конституційних прав і свобод людини і громадянина здійснює Уповноважений ВР з прав людини".
Також С.Войченко відзначає, що така перевірка умов утримання Ю.Луценка під вартою була здійснена 28 грудня, скарг від обвинуваченого не надійшло.
"Враховуючи вищезазначене, надання дозволу на відвідування обвинувачуваного Луценка Ю.В. в Київському слідчому ізоляторі з метою перевірки умов дотримання не є можливим", - зазначив слідчий і порадив народним депутатам звернутися по інформацію про умови утримання Ю.Луценка в СІЗО до омбудсмана або київської прокуратури.
Коментуючи цю відповідь, О.Доній відзначив, що "слідчий Войченко своєю відмовою ще раз підтвердив, що справа Луценка має замовний політичний характер. Тому що нормальна аргументація про те, чому не можуть нардепи зайти до слідчого ізолятора до людини, яку звинувачують у тому, що неправильно нарахував пенсію своєму водію, так і не надійшла".
При цьому він додав, що "є всі ознаки координації дій як мінімум трьох силових структур - МВС, СБУ та судової системи. А це означає, що рішення приймається тим органом, хто може координувати їхні дії, керувати ними. Відповідно, судом не враховується ніяка аргументація юридично-правового характеру, і ніяка система захисту в суді не може привести до успіху. Якщо це політична справа, значить, і захист має бути політичним", - зазначив політик.
Як повідомлялося, 30 грудня О.Доній та Ю.Гримчак побували біля стін Лук'янівського СІЗО, де зараз перебуває заарештований Ю.Луценко. Тоді слідчий С.Войченко повідомив, що самостійне рішення про дозвіл на відвідування Ю.Луценка без погодження він прийняти не може.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас