Присяжнюк: розмови про подорожчання продуктів - базікання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Присяжнюк: розмови про подорожчання продуктів - базікання

Аграрний ринок
2453
В Україні немає економічних передумов для різкого і неконтрольованого подорожчання продуктів харчування , у тому числі "соціальної" групи. Про це у коментарі агентство ІМК повідомив міністр аграрної політики і продовольства України Микола Присяжнюк.
"Ми не спостерігаємо гострого дефіциту тих або інших продуктів харчування. Саме тому всі розмови про подорожчання молока, м'яса або цукру через їх фізичну недостачу або з якихось інших причин - порожнє базікання людей, далеких від сільського господарства", - зазначив міністр.
За його словами, використання цінової складової у політичному піарі недопустиме, а від нагнітання паніки, ажіотажу і спекуляцій зрештою страждає пересічний громадянин.
"Ми достатньо довго розмовляли про те, що ринок нібито все відрегулює і встановить рівновагу цін попиту і пропозиції. Але минулий рік наочно продемонстрував, що ринок - це приємно, але не в скрутній, кризовій итуації. Саме тому ми і звернулися свого часу до адміністрування аграрної галузі, до її регулювання, - зазначив міністр. - Це дозволило наповнити державні засіки, організувати державні продуктові інтервенції і стримати зростання цін, яке багато хто прогнозував ", - підкреслив Присяжнюк.
Він також ще раз нагадав, що цього року держава забезпечить організацію так званих форвардних закупівель сільськогосподарської продукції.
"Буде сформований державний резерв продовольчого зерна, вівса (у об'ємі мінімум 20% від вжитку на внутрішньому ринку), сухого молока, вершкового масла, цукру, гречки і навіть соняшнику для того, аби цього року не було спекуляцій на ринку масла", - сказав міністр. Крім того, він зазначив, що до жовтня в Україні почнуть функціонувати 5 крупних оптових ринків, які дозволять знизити залежність від імпорту сільськогосподарської продукції.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас