Голова ЄЦБ закликав уряди єврозони самостійно вирішувати бюджетні проблеми — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова ЄЦБ закликав уряди єврозони самостійно вирішувати бюджетні проблеми

Казна та Політика
184
Глава Європейського центрального банку Жан-Клод Тріше закликав уряди країн-учасниць єврозони не розраховувати на допомогу європейського Центробанку у вирішенні їх боргових і бюджетних проблем, повідомляє агентство Bloomberg.
Замість цього Тріше порадив урядам країн, що відчувають боргові і бюджетні проблеми, докласти більше зусиль при реалізації заходів бюджетної консолідації.
"Відповідальна кредитно-грошова політика не повинна компенсувати безвідповідальність урядів, - заявив глава ЄЦБ, виступаючи перед німецькими парламентарями в п'ятницю. - Європа не може дозволити собі відпочинок на півдорозі, нам потрібно бути більш амбітними. Заходи, пропоновані Брюсселем, недостатні, на думку ЄЦБ".
В п'ятницю вартість страхування бельгійських та ірландських держпаперів від дефолта злетіла до рекордних рівнів після того, як міністри фінансів Євросоюзу пообіцяли посилити правила відносно розмірів бюджетних дефіцитів країн-членів єврозони, проте не погодилися з вимогами ЄЦБ про введення автоматичних санкцій проти порушників.
"Нам потрібно бути рішучими у питаннях вживання санкцій в разі порушення правил, - заявив Же.-К. Тріше. - Обмеживши власну свободу в питанні санкцій, ми одночасно посприяємо ефективнішій реалізації Пакту стабільності і зростання (Stability and Growth Pact). Має існувати кодекс правил для всіх зацікавлених сторін".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас