Португалія повинна буде рефінансувати в квітні-червні борги майже на 10 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Португалія повинна буде рефінансувати в квітні-червні борги майже на 10 млрд євро

Казна та Політика
200
Прибутки найбільших банків Європи можуть скоротитися майже на чверть у результаті введення 10 нових податків у різних країнах континенту, пише Financial Times з посиланням на звіт експертів Євросоюзу до засідання Європейської ради.
На думку економістів, найбільше від цих нововведень постраждає французький банк Credit Agricole, який втратить близько 24% прибутку. За ним ідуть нідерландський ING, прибуткам якого загрожує скорочення на 21%, і данський Danske Bank з потенційним зниженням доходів на 15%.
Однак банки не згодні з таким вироком. За власними розрахунками Credit Agricole, йому доведеться заплатити за цей рік лише 64 млн євро податків у Франції, або 4% від прибутку до оподаткування, який у 2009 році склав 1,5 млрд євро. Податкові ризики в інших країнах ЄС керівництво банку вважає "знехтувано малими".
Нові податки на банки з січня набраи чинності у Великобританії, Німеччині та Франції, при цьому в найближчі місяці приклад з них візьмуть ще 7 європейських держав: Австрія, Бельгія, Угорщина, Данія, Кіпр, Португалія і Швеція.
Банки, швидше, стурбовані відсутністю гармонізації оподаткування між різними країнами. Так, на даний час домовленість про уникнення подвійного оподаткування за новими податками на банківський сектор існує лише між Великобританією і Францією.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас