Робочі дні будуть переносити заздалегідь — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Робочі дні будуть переносити заздалегідь

Казна та Політика
943
Верховна Рада України прийняла в цілому закон про внесення змін до ст.67 Кодексу закону про працю щодо перенесення робочих днів. За закон у вівторок проголосували 236 народних депутатів з 388, зареєстрованих у залі.
Народні депутати доповнили ст.67 кодексу частинами такого змісту: "З метою створення сприятливих умов для використання святкових і неробочих днів (ст.73), а також раціонального використання робочого часу Кабінет міністрів України не пізніше ніж за три місяці до таких днів може рекомендувати керівникам підприємств, установ та організацій перенести вихідні та робочі дні в порядку і на умовах, встановлених законодавством для працівників, яким встановлено п'ятиденний робочий тиждень з двома вихідними днями".
Відповідно до прийнятих норм, власник або уповноважений орган у разі застосування рекомендації уряду не пізніше ніж за два місяці видає наказ (розпорядження) про перенесення вихідних і робочих днів на підприємстві, в установі або організації, які погоджені з виборчим органом первинної профспілкової організації (профспілковим представником).
Закон набирає чинності з дня його опублікування.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас