Людина Ющенка вимагає повернути їй "Укрспецекспорт" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Людина Ющенка вимагає повернути їй "Укрспецекспорт"

Казна та Політика
1324
Колишній генеральний директор держкомпанії з експорту та імпорту продукції і послуг військового та спеціального призначення "Укрспецекспорт" Сергій Бондарчук вимагає поновити його на цій посаді. Екс-чиновник подав відповідний позов до Деснянського районного суду Києва.
Нагадаємо, президент Віктор Янукович своїм указом від 10 червня 2010 звільнив Бондарчука і призначив на його місце представника Партії регіонів Дмитра Саламатіна. Відразу після відставки Бондарчук заявив, що в момент звільнення він був на лікарняному, тому "де-юре склалася така ситуація, що у нас є два генеральні директори "Укрспецекспорту". При цьому колишній керівник компанії наголосив, що не збирається оскаржувати рішення президента.
Проте вже у вересні Бондарчук передумав і подав позовну заяву з вимогою поновити себе на посаді гендиректора держкомпанії з експорту та імпорту продукції і послуг військового та спеціального призначення до Деснянського суду Києва. Він наполягає, що був звільнений з порушенням трудового законодавства і вимагає відновлення на посаді. Проте позов поданий проти держкомпанії, а не глави держави. Судді Деснянського суду столиці відмовилися розглядати позов, оскільки "спір не підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства". Таке рішення не зупинило екс-директора - він подав апеляцію. 30 листопада палата у цивільних справах Апеляційного суду Києва погодилася з доводами адвоката Бондарчука, який наполіг, що посада його клієнта не належить до публічної служби, тому спір повинен розглядатися все-таки в порядку цивільного судочинства.
Апеляційний суд Києва відправив справу на повторний розгляд Деснянського суду Києва. Дата розгляду позову поки не відома.
Сергій Бондарчук був призначений на посаду директора "Укрспецекспорту" в 2005 році президентом Віктором Ющенком. У вересні минулого року Бондарчук очолив виконком партії "Наша Україна".
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас