ЦБ РФ втратив право обмежувати ставки із вкладів у банках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЦБ РФ втратив право обмежувати ставки із вкладів у банках

Казна та Політика
253
Банк Росії з 1 січня 2011 року втратив право обмежувати ставки банків із вкладів, але розраховує в майбутньому знову отримати цю можливість. Про це повідомляє РИА Новости.
В криза регулятор, що позбувся цього права кілька років тому, знову, за законом, отримав його, однак лише як тимчасовий захід, що діяв до кінця 2010 року.
За словами директора департаменту банківського регулювання і нагляду ЦБ Олексія Симановського, це розумний інструмент, який дозволяє корегувати розмір ставок. Він пояснював, що в даному випадку йдеться саме про обмеження рівня ставок, а не про обмеження прийому вкладів.
Відповідаючи на питання про те, чи буде ЦБ моніторити розмір ставок із валютних вкладів, Симановський сказав, що і це питання знаходиться у полі зору регулятора.
За даноми моніторингу ЦБ, за підсумками третьої декади грудня середній рівень максимальних ставок по 10 банкам, що залучили максимальний обсяг вкладів фізосіб, знизився до рівня 8,35% річних. Регулятор, як і раніше, звертає увагу на розмір ставок банку, якщо він відрізняється від цієї величини більш ніж на 1,5 і.п.
На думку представників Банку Росії, середня відсоткова ставка, розрахована таким чином, якнайкраще відображає розмір ринкової відсоткової ставки.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас