Експерти: Без реструктуризації борг "Нафтогазу" буде лише зростати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: Без реструктуризації борг "Нафтогазу" буде лише зростати

Казна та Політика
269
Без реструктуризації НАК "Нафтогаз" кредитні кошти будуть витрачатися на розрахунки за імпортний газ, і як наслідок, борг компанії буде лише зростати. Таку думку висловив експерт з енергетичних питань Олександр Нарбут, повідомляє радіо "Свобода".
"Будуть нарощуватися заборгованості компанії, що призведе до того, що компанія стане вже не технічно неплатоспроможною, а системно неплатоспроможною, не зможе збирати кошти за газ, який продається в Україну, - каже О.Нарбут. - Це такі партнери, які однією рукою дають ці кошти, а іншою вже отримують як оплату за природний газ, що поставляється РАТ "Газпром".
Кредити від російських банків, які залучає зараз "Нафтогаз", на думку експерта з енергетичних питань Центру імені Разумкова Володимира Омельченка, можуть призвести до посилення важелів "Газпрому", а також зроблять Україну більш сприйнятливою до російської політики.
Наприкінці минулого року Кабінет Міністрів збільшив статутний капітал "Нафтогазу" на 5 мільярдів гривень за рахунок випуску облігацій внутрішньої державної позики і дозволив НАК випустити процентні облігації на 20 мільярдів гривень для рефінансування заборгованості за кредитними договорами компанії. Такі дії, на думку деяких експертів, продовжують штовхати "Нафтогаз" у боргову яму.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас