Експерт: Україні потрібно йти першою на поступки ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Україні потрібно йти першою на поступки ЄС

Казна та Політика
849
ЄС не йтиме на поступки першим, тому Україні доведеться робити перші кроки, адже саме Україна інтегрується до ЄС, а не навпаки. Таку думку висловила експерт фонду Карнегі Ольга Шумило-Тапіола, коментуючи візит до України єврокомісара з питань розширення Штефана Фюле, повідомляє Deutsche Welle.
разом з тим, Шумило-Тапіола не чекає, що під час візиту будуть досягнуті нові принципові домовленості із зони вільної торгівлі, адже до компетенції Фюле це питання не відноситься.
Говорячи про подальший сценарій розвитку відносин між Києвом і Брюсселем, експерт звертає увагу на те, що багато в чому це залежатиме від гарантій демократичного розвитку України. За словами оглядача, якщо ситуація зі станом демократії погіршиться, навряд чи ЄС піде назустріч Україні.
Експерт також зазначила, що візит єврокомісара відбувається на початку року, коли зазвичай у політиці спостерігається "штиль". "Ми бачили, що Ш.Фюле є людиною, яка піклується про Україну, і це - його особисте ставлення до України на відміну від деяких інших європейських політиків. Добре, що він постійно тримає руку на пульсі подій між Україною і ЄС ", - зазначає експерт.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас