МЗС Ісландії викличе посла США через вимоги до Twitter розкрити особисту інформацію Ассанджа — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МЗС Ісландії викличе посла США через вимоги до Twitter розкрити особисту інформацію Ассанджа

Казна та Політика
259
За активістів Wikileaks заступилося керівництво Ісландії. Уряд країни засудив дії Міністерства юстиції США, яке через суд штату Вірджинія зажадало від інтернет-порталу Twitter надати наявну в нього конфіденційну інформацію на активістів організації Wikileaks, включаючи депутата ісландського парламенту Біргітту Йонсдоттір.
Міністр закордонних справ Ісландії Оссур Скарфедінссон поінформував, що в самий найближчий час викличе посла США в Рейк'явіку і заявить, що "подібні вимоги неприпустимі", повідомляє ИТАР-ТАСС.
Порядок денний суду міста Олександрія (штат Вірджинія) стосовно Twitter було видано ще 14 грудня 2010 року, проте про нього стало відомо лише зараз, тому що даний документ супроводжувався спеціальною вимогою про збереження таємниці.
У свою чергу, Wikileaks зажадала від інших соціальних інтернет-порталів, включаючи Facebook і компанію Google, повідомити, чи отримували вони від американського правосуддя аналогічні запити про передачу інформації про приватних осіб.
Соціальні інтернет-портали (такі, як Twitter) гарантують своїм користувачам повний захист інформації, що надається, включаючи адреси, телефони, номери банківських рахунків.
Зараз влада США вимагає від Twitter розкрити всі ці дані щодо людей, які мають зв'язки з Wikileaks, а також її засновника Джуліана Ассанджа.
Аналітики відзначають, що нинішній розвиток подій доводить рішучість США порушити кримінальну справу проти Ассанджа і деяких активістів цієї організації.
Сайт WikiLeaks опублікував понад 250 тис. документів з 270-ти американських посольств і консульств, які стосуються дипломатичного листування США по всьому світу.
Незабаром Ассанджа заарештували у Великобританії з обвинуваченням у зґвалтуванні та сексуальних домаганнях. У свою чергу, засновник WikiLeaks категорично заперечує звинувачення у скоєнні злочинів сексуального характеру. Він вказує, що переслідування були розгорнуті за публікацію його сайтом секретних документів, що завдають шкоди інтересам багатьох країн.
Ассандж вийшов з в'язниці на свободу під заставу в 240 тисяч фунтів стерлінгів готівкою. Його звільнення під заставу пов'язано з великою кількістю обмежувальних заходів. Зокрема, він може жити тільки за конкретною адресою у Великобританії, а також кожен вечір відзначатися в поліції.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас