У Молдові з 1 січня ц.р. видаються водійські посвідчення лише нового європейського зразка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Молдові з 1 січня ц.р. видаються водійські посвідчення лише нового європейського зразка

Казна та Політика
215
У Молдові з 1 січня 2011 р. видають водійські посвідчення лише нового європейського зразка. Як повідомили РБК в Міністерстві інформаційних технологій і зв'язку Молдови, водійські посвідчення старого зразка 1995 р. більше не виробляються, але залишаються в обігу до закінчення терміну їх дії.
Повідомляється, що такий крок зумовлений необхідністю забезпечення вільної участі власників молдавських водійських посвідчень у міжнародному дорожньому русі з переходом на нову європейську систему водійських категорій. Все це передбачено постановою уряду Молдавії "Про затвердження водійських посвідчень нового зразка", яку було прийнято з метою внесення поправок, схвалених ООН 28 вересня 2008 р., до Конвенції про дорожній рух від 1968 р. (до неї Молдова приєдналася в 1993 р.).
Дані поправки будуть внесені в понад 150 країнах, що приєдналися до конвенції, а також створять законодавчу базу, необхідну для застосування директиви парламенту і Ради Євросоюзу від 20 грудня 2006 р. про водійські посвідчення, опублікованої в офіційному журналі Європейського Союзу.
Водійське посвідчення нового типу видається на 10 років.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас