Угорщина має намір просувати "Східне партнерство" в рамках головування в ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Угорщина має намір просувати "Східне партнерство" в рамках головування в ЄС

Казна та Політика
380
Одним з найважливіших напрямків зовнішньої політики угорського головування в Європейському Союзі (ЄС) з першої половини 2011 р. буде просування програми "Східне партнерство", заявив прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан.
Успіх цієї програми може значно посилити європейське співтовариство, заявив В.Орбан в інтерв'ю, опублікованому на сайті Ради Євросоюзу, передає РБК з посиланням на агентство Trend. В.Орбан наголосив, що Угорщина організовує саміт "Східного партнерства" в Будапешті в травні 2011 р.
Під час підготовки до головування в Євросоюзі прем'єр-міністр Угорщини, за його словами, зустрівся з усіма прем'єр-міністрами країн ЄС, а також провів переговори з лідерами держав, які беруть участь у програмі "Східне партнерство" і з кількома главами урядів на Балканах.
"За підсумками цих зустрічей я дійшов до висновку, що всі країни ЄС і країни євросусідства зацікавлені в сильній Європі, оскільки вона є джерелом підтримки та ресурсів для всіх народів. Тому ми будемо робити все від нас залежне, щоб поліпшити процвітання (європейського) співтовариства і досягти успіху в стратегії "Європа-2020", - сказав Орбан.
Нагадаємо, Угорщина 6 січня 2011 року прийняла ротаційне головування в Євросоюзі від Бельгії на перше півріччя 2011 року.
Проект "Східне партнерство" націлений на політичне та економічне зближення з Євросоюзом шести держав пострадянського простору - Азербайджану, Вірменії, Грузії, Молдови, України та Білорусії. Програма не передбачає можливості членства в ЄС, але припускає полегшення візового режиму, співпрацю у сфері енергетики, введення зон вільної торгівлі. Також планується здійснення невеликих проектів з обміну студентами, захисту довкілля, енергозабезпечення.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас