Французька розвідка перевірить причетність Китаю до справи Renault — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Французька розвідка перевірить причетність Китаю до справи Renault

Казна та Політика
425
Французька розвідка DCRI (La Direction centrale du renseignement intérieur) перевірить причетність влади Китаю до промислового шпигунства технологій автоконцерну Renault.
Спецслужбам необхідно з'ясувати, чи справді офіційний Пекін мав стосунок до шпигунського скандалу у Франції. Відповідне розпорядження дав сьогодні уряд, повідомили агентству Reuters представники кабінету міністрів Франції.
Французький уряд володіє 15% акцій Renault.
Напередодні стало відомо, що французький автовиробник серйозно постраждав від промислового шпигунства, нагадує РосБізнесКонсалтинг. Як повідомлялося, викрадена виявилася програма роботи електромобіля, на розробку якої партнер Renault по альянсу - японський автоконцерн Nissan встиг витратити мільярди доларів.
За словами міністра промисловості Еріка Бессона, у світлі подій, що відбуваються можна говорити про те, що Париж стоїть на порозі "економічної війни".
Декількома днями раніше керівництво Renault відсторонило від роботи трьох топ-менеджерів за підозрою в причетності до крадіжки технологій. Саме вони, за неофіційними даними, могли продати інформацію про дані технології. Відомо, що звільнені топ-менеджери працювали над проектами електромобілів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас